Frågor & Svar

Beställning

Du beställer lättast i vår webbshop. Den är mycket enkel att använda. Där laddar du upp din tryckfil. Det går också bra att maila din beställning till info@addprofile.se
Informationen vi behöver är:
• Kontaktperson med telefonnummer
• Organisationsnummer alt. Personnummer.
• Leverans- och faktureringsadress
• Produktens namn/art.nr
• Färg på produkten
• Antal
• Färg på tryck
• Logotype/Tryck
• Eventuell deadline

Självklart!
Du får alltid godkänna både ett digitalt korrektur (digital skiss) och en offert innan beställningen blir bindande.

Ett provtryck är enbart möjligt att få vid mycket stora beställningar. Att ta fram ett provtryck är nämligen mycket kostsamt. Vi skickar istället alltid ut ett digitalt korrektur där du tydligt ser hur trycket kommer att placeras på produkten.

Logotyp & Tryck

Vi behöver normalt tryckfilen som en vektorfil. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig. I några fall går det också bra att använda högupplösta bitmappsfiler (exempelvis en JPEG-fil) med en upplösning på minst 300 dpi. Kontakta gärna oss ifall du är osäker på ifall en fil fungerar.

En EPS-fil är en s.k. vektorfil. En vektorfil kan förstoras och förminskas utan att den tappar i kvalitet vilket gör att den är lämplig vid märkning.

Ja, vi hjälper gärna till att skapa en EPS-fil om du inte har det. Vi kan även hjälpa dig att ta fram en logo ifall att ni inte har det.

EPS-filer kan bara öppnas i speciella ritprogram. Kan du inte öppna EPS-filen beror det troligtvis på att du inte har något sådant program installerat på din dator.

En EPS-fil är normalt sparad med ändelsen eps. För att med säkerhet veta att den är en verklig EPS-fil med vektoregenskaper måste den kontrolleras i ett ritprogram.

För att beställda varor ska bli tryckta med rätt färg behöver vi veta vilken tryckfärg du vill att vi ska använda. Tryckfärgen anger du som en Pantonekod, också kallad PMS-kod. Denna kod styr helt och hållet vilken färg trycket får. Om du inte har en PMS-kod kan du också överlåta på oss att bedöma vilken PMS-kod som bäst motsvarar färgen i din tryckfil. För produkter där det ingår 4-färgstryck behöver du inte ange några PMS-koder.

Leverans

Leveranstid ligger på allt från några dagar till flera veckor beroende på produkt. Oftast går det att ordna fram produkten även med kort varsel, men för 100% leveranssäkerhet är det såklart bäst om vi får rekommenderad tid till produktion.
Viktigt att tänka på är att leveranstiden gäller från ditt godkännande.
Glöm inte att meddela din eventuella deadline innan du lägger din beställning.

Ofta kan vi lösa produktioner snabbt med express så kontakta oss om det är brådis så skall vi försöka hitta lösningen för er.

Era varor skickas som företagspaket med olika fraktbolag så som DHL och Posten vilket betyder att er mottagningsadress måste vara bemannad. Vid beställning som privatperson skickas varorna till närmsta service point vilket innebär en dags extra leverans. Var noga med att ange om er mottagningsadress är obemannad vid order. För att veta vilket bolag din försändelse skickas med, kontakta din säljare.
Det är tyvärr inte alltid möjligt att i förväg få reda på exakt dag och tidpunkt då leverans kommer att ske.

Frakt kostar 169:- per ca 20 kg, vilket motsvarar runt 100 t-shirts. Denna summa kan dock variera beroende på produkt och varans möjlighet att packas. Pris på frakt tillkommer och debiteras vid fakturering.

Pris & Betalning

Ja, moms tillkommer på alla priser. Momsen är 25 % med undantag för livsmedel som har 12 % moms.

Efter godkänd kreditprövning är normala betalningsvillkor 15 dagar netto. Har du som beställare andra krav, är du välkommen att kontakta oss för en dialog.

I de situationer då vi inte kan bevilja 15 dagars kredit, behövs en förskottsbetalning.

UF-företag och privatpersoner betalar alltid i förskott.

Fakturan skickas ut per e-post. Fakturan kan också vid önskemål skickas per post.

Kontakta oss

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn